divendres, 13 de novembre del 2009

Notícies gulturals


I surten per la gola.

Biernes trese, Levante pàg. 67 parla sobre la narrativa del XXI premi de novel.la ciutat d'Alzira (pensava que hi havia boueros, motoristes fantasmes o no i gelats Avidesa), tres històries: novel.la negra, amor i immigració...

XV premi divulgació científica, aventura espacial, complexitat en l'evolució i nanotecnologia. A hores d'ara, els guanyadors/ores ja ho sabran... funciona així, són els Premis literaris, oi Calinca?

Em sap greu per la poesia, no se l'anomena; ara bé, igual va ser ahir que estava comatós, o bé segurament demà.

Per a la poesia sempre hi haurà un demà,(vullguen o no els mass media, en parlen o la silencien, isca en paper o com lleu tremolor d'uns bits), com a mínim 6 o 7 renglons... Perdó, volia dir 4, car els dos primers estan ocupats pel Nom del guanyador/a i el majestuós títol que ha de vendre. Com en les novel.les, de vegades, els/les editors/ores proposen canvis amb visc perquè així tinguen ganxo.

Batualolla quin merder s'ha montat al Parlament per la història del parany!
Us assegure que ja veig al presicamps i al portaluna sota la caseta de murta i fenassos, xiulant amb els reclams.

I per finir els finiments i fonaments, i exhaurir tanta Gultura, que no s'assabente el meu amic Alietes que se'ns pujarà per les parets. Ho deia amb raó (potser pecuniària, però també en un sentit més profund, íntim sense que "s'acoste al jo" o el semàfor s'encendrà), la pobra de la família!

Verge aquesta, trista i pura: deixeu-la als adolescents que la faran ma-dura!

Agrair la fotografia a A.Guandalini.


Josep Lluís Abad i Bueno

Imprimir

1 comentari:

Marta ha dit...

Ara la literatura és en molts casos simplement una qüestió de beneficis i no de bona escriptura.